*Πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του Ολυμπιακού.

*Πρώτη αναμέτρηση της Άστον Βίλα με ελληνική ομάδα.

*Ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί εννέα φορές με αγγλική ομάδα σε νοκ-άουτ φάσεις ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πήρε μόλις μια πρόκριση (με την Άρσεναλ το 2020).

*Η Άστον Βίλα μετρά 5/5 εντός έδρας νίκες στο Κόνφερενς Λιγκ, σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ στις τέσσερις.

*Ο Ολυμπιακός δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία 37 εκτός έδρας ματς σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (15-0-22)!

*Ο Ολυμπιακός μετρά 4/4 σερί αποκλεισμούς σε νοκ-άουτ φάσεις που έπαιξε το πρώτο ματς εκτός έδρας, υπέστη 4/4 ήττες σ’ αυτά τα ματς.

*Ο Κώστας Φορτούνης μετρά 8 ασίστ σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ, τις περισσότερες απ’ οποιονδήποτε παίκτη στην Ευρώπη!

*Διαιτητής ο Μάρκο Γκουίντα, που φέτος δίνει περίπου 4 κάρτες μέσο όρο ανά ματς. Έχει δώσει μόλις δύο πέναλτι σε οκτώ ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δείτε τα Προγνωστικά Conference League

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Τσέλσι. Το 1-0 με αυτογκόλ του Κουκουρέγια στο 4’, το 2-0 έκανε ο Ρότζερς στο 42’. Μείωσε ο Μαντουέκε στο 62’ για την Τσέλσι, που έκανε το 2-2 στο 81’ με ωραίο σουτ του Γκάλαχερ. Στις καθυστερήσεις η Τσέλσι σκόραρε τρίτο γκολ, αλλά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.

Μπορεί το εν Ελλάδι ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην ιστορική ευκαιρία του Ολυμπιακού, ωστόσο τα συγκεκριμένα ματς είναι σπουδαία και για την Άστον Βίλα, που δεν είναι συνηθισμένη σε ευρωπαϊκές διακρίσεις. Επιστρέφει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1982 (κατέκτησε το τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών), θέλει να παίξει στον τελικό και για χάρη του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς πλέον είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας στις διεθνείς διοργανώσεις! Ζορίστηκε πάρα πολύ στα προημιτελικά με τη Λιλ, κέρδισε 2-1 εντός έδρας, έχασε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς, εκεί «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό, αφού μείωσε στο 87’. Τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, με «ήρωα» τον γκολκίπερ Μαρτίνες.

Μετά την πρόκριση έπαιξε δύο φορές για την Πρέμιερ Λιγκ, αρχικά επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μπόρνμουθ, μια μάλλον βατή αποστολή και το Σάββατο έμεινε στο εντός έδρας 2-2 με την Τσέλσι. Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, είχε αποτελεσματικότητα και ευστοχία, έβαλε τις βάσεις για να πάρει αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος είχε πολλά «νεκρά» διαστήματα, δεν ήλεγξε τον ρυθμό, δέχτηκε γκολ στο 62’, ήταν παθητική και το «πλήρωσε» με την ισοφάριση στο 81’. Λίγο έλλειψε να χάσει το ματς, αλλά το τρίτο γκολ της Τσέλσι ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, μια μάλλον αμφισβητούμενη απόφαση.

Ανέβηκε στους 67 πόντους και βρίσκεται πάντα εντός τετράδας, στο +7 απ’ την πέμπτη Τότεναμ, αλλά με δύο ματς περισσότερα, οι δυο τους θα μονομαχήσουν για ένα εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Κλείνει τη χρονιά με Μπράιτον (εκτός), Λίβερπουλ (εντός) και Κρίσταλ Πάλας (εκτός), ο κόουτς Έμερι έχει επισημάνει ξεκάθαρα ότι η παρουσία στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ είναι ο πρώτος και κυριότερος στόχος της ομάδας του.

«Δεν πρόκειται να αλλάξω αυτά που είπα στην αρχή της σεζόν. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η Πρέμιερ Λιγκ, μετά έρχονται οι υπόλοιπες διοργανώσεις. Αν φτάσουμε στον τελικό, τότε προφανώς η σημασία του Κόνφερενς αλλάζει», είπε ο Ισπανός κόουτς, που έχει γράψει ιστορία στην Ευρώπη, μετρά πέντε κατακτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ (με Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ), ενώ οδήγησε και την Άρσεναλ στον τελικό.

«Ο ημιτελικός είναι πολύ συναρπαστική στιγμή. Το παρελθόν είναι σημαντικό για τις εμπειρίες μου, τα επιτεύγματά μου, αλλά όχι για το μέλλον μου», πρόσθεσε και τόνισε αναφορικά με τον συμπατριώτη του, Μεντιλίμπαρ: «Πάντα τον σέβομαι πολύ γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικός, είναι ένας πολύ παθιασμένος προπονητής όπως εγώ και έχει επιτυχία. Του αξίζει να έχει αυτή την ευκαιρία στην Ευρώπη όπως είχε πέρυσι στη Σεβίλλη».

Η Βίλα έρχεται «λαβωμένη» στο σημερινό ματς, καθώς είναι εκτός οι Τίλεμανς, Μαρτίνες και Μορένο, αμφίβολος είναι ο χαφ Τζανιόλο, που ίσως προλάβει. Τα κουκιά είναι μετρημένα αναφορικά με το ρόστερ, αν κρίνουμε απ’ το πως προσέγγισε τα ματς με τη Λιλ, ο Έμερι δεν πρόκειται να κάνει τρομερές αλλαγές.Πρόκειται για μια επιθετική και ταλαντούχα ομάδα, κάνει 12.4 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι, σκοράρει 1.9 γκολ ανά παιχνίδι στο Κόνφερενς Λιγκ, δέχεται ακριβώς ένα γκολ ανά παιχνίδι. Έχει περίπου 7 γκολ παραπάνω απ’ τα xGoals της (19 γκολ για 12.09 xgoals)!

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 7/10 Over 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Έρχεται από 7/10 G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Η Άστον Βίλα σκόραρε στα τελευταία 19 εντός έδρας ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τελευταία φορά που έμεινε “άσφαιρη” ήταν το 1994.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 4-1 επί της Λαμίας. Ο Τσικίνιο στο 24’ το 1-0, το 2-0 ήρθε απ’ τον Ναβάρο στο 27’. Το 3-0 έκανε ο Ποντένσε στο 52’, η Λαμία μείωσε στο 64’ με τον Τόσιτς. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε απ’ τον Αλεξανδρόπουλο στις καθυστερήσεις.

Μόνο η συμμετοχή σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του αποτελεί τεράστια επιτυχία, την οποία κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει. Τον Ιανουάριο η χρονιά έμοιαζε χαμένη, όμως μερικούς μήνες αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε πιο μακριά από ποτέ στο διεθνές στερέωμα και ορίζει την τύχη του στο πρωτάθλημα, εκεί ξέρει ότι με 3Χ3 νίκες κατακτά τον τίτλο!

Την Κυριακή παρατάχθηκε με ροτέισον κόντρα στη Λαμία, μόνο οι Ρέτσος, Τσικίνιο, Έσε και Ποντένσε ήταν στην ενδεκάδα και μάλλον θα είναι και σήμερα βασικοί. Παρ’ όλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα, σκόραραν δύο φορές μέχρι το 27’ και έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση, το ματς τελείωσε στο 3-0 του 52’. Είχαν κακά διαστήματα στη συνέχεια, η Λαμία μείωσε, αλλά δεν ήταν ικανή για κάτι περισσότερο.

Ανέβηκε στους 70 πόντους και βρίσκεται στο -5 πλέον απ’ την κορυφή, με ματς λιγότερο, αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 του μηνός, τρεις ημέρες μετά τη ρεβάνς κόντρα στην Άστον Βίλα. Με 3/3 νίκες ο Ολυμπιακός κατακτά τον τίτλο, όμως αυτή τη στιγμή η προσοχή του επικεντρώνεται στην ιστορική ευκαιρία για συμμετοχή στον τελικό. Στη διοργάνωση σκοράρει 2 γκολ ανά παιχνίδι, δέχεται 1.3 γκολ ανά ματς, πηγαίνει στο 48.6% κατοχή μπάλας.

«Θα γινόμασταν ρεζίλι εάν αλλάζαμε το στιλ μας επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και κάναμε διαφορετική προσέγγιση. Ο αντίπαλος θα ήταν πολύ καλύτερος από εμάς και θα το εκμεταλλευόταν. Σε γενικές γραμμές έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την ηρεμία που έχουμε παίξει και τα προηγούμενα παιχνίδια. Εάν έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, είναι γιατί έχουμε κάνει κάτι σωστά. Επομένως θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο», είπε ο κόουτς Μεντιλίμπαρ.

Η ομάδα του έκανε τρομερή προσπάθεια στα δύο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, ήταν εξαιρετική για 60 λεπτά του πρώτου αγώνα, είχε μεγάλες ευκαιρίες και στη ρεβάνς, τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί «μίλησε» ο Τζολάκης. Πήραν ανάσες και επιστρέφουν οι Κάρμο (Αμυντικός, 7), Γιόβετιτς (Επιθετικός, 20,5), Ιμπόρα (Μέσος, 14,1) και Ορτέγα (Αμυντικός, 23), δεν αγωνίστηκαν καθόλου με τη Λαμία οι Φορτούνης και Ροντινέι. Παίζεται μια θέση στα χαφ ανάμεσα σε Ιμπόρα και Όρτα, ο πρώτος έχει προβάδισμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 στα 15/22 τελευταία παιχνίδια του.

*G/G στα 9/15 τελευταία παιχνίδια του.

*Έρχεται από 3/4 Over 4.5 + G/G ανεξαρτήτως έδρας στο Κόνφερενς Λιγκ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ