Τι θα γίνει στον μεγάλο τελικό Μουντιάλ;

Ανανεώθηκε:
τελκος μουντιαλ 2022

Δύο ομάδες που είχαν ως σύμμαχο τη σταθερότητα, έφτασαν ως τον Τελικό Μουντιάλ. Δεν έθελξαν αμφότερες με τις εμφανίσεις τους αλλά σε μικρά διαστήματα κατάφεραν να «τρομάξουν» τους αντιπάλους τους, και σε τέτοιες διοργανώσεις με νοκ άουτ παιχνίδια, πολλές φορές δεν χρειάζεται να είσαι καταιγιστικός και να προσπαθείς να παράγεις συνέχεια παιχνίδι αλλά να ξέρεις πότε πρέπει να κοντρολάρεις εσύ τον ρυθμό και πότε να δώσεις μπάλα στον αντίπαλο.

Κάθε μέρα βρίσκεις στο Betarades.gr τα κορυφαία προγνωστικα στοιχημα

Η Αργεντινή αυτό αναγκάστηκε να το καταφέρει για να μπορέσει να επιβιώσει ενώ η Γαλλία το έκανε στρατηγικά από την πρώτη αγωνιστική: το να έχεις κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο δεν σημαίνει πως θα νικάς όλα τα παιχνίδια με κατοχή 70%, παίζουν κι οι αντίπαλοι ποδόσφαιρο άλλωστε. Η Αργεντινή του Σκαλόνι έγινε ευέλικτη στην πορεία και οφείλουμε να το δώσουμε αυτό στον Αργεντινό τεχνικό: το ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας πήγε να σαμποτάρει όλη την προσπάθεια των Αργεντίνων από την πρώτη αγωνιστική, όμως στην πορεία κατάλαβε πως δεν μπορεί να παράγει δέκα φάσεις κάθε αγώνα από τον Μέσι και για τον Μέσι.

🔹 Οι μικρές διαφορές στο στιλ παιχνιδιού 

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως στα ημιτελικά, παρά το γεγονός πως και οι 2 ήταν φαβορί θεωρητικά, έδωσαν την μπάλα στον αντίπαλο: και οι 2 είχαν 34% κατοχή της μπάλας! Το έκαναν στοχευμένα και με πλήρη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι τους: έλεγχος του ρυθμού, γρήγορες μεταβάσεις οι Γάλλοι, εμπιστοσύνη στη «στιγμή» του Μέσι (ή και του Άλβαρεζ) οι Αργεντίνοι.

Όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, οι μεν Γάλλοι προσπαθούσαν να τη βγάλουν μπροστά με τα πολύ γρήγορα εξτρέμ τους (18% του παιχνιδιού τους ήταν η επιθετική μετάβαση) ενώ οι Αργεντίνοι προσπάθησαν να ρίξουν τον ρυθμό και να προωθηθούν αργά προς το τρίτο του αντιπάλου, περνώντας το 19% των δικών τους επιθέσεων στο επιθετικό τους τρίτο.

Άλλη μια μικρή διαφορά στο παιχνίδι τους είναι ο χώρος που αμύνονται: οι Γάλλοι περνούν το 38% του χρόνου τους αμυνόμενοι σε mid block (στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου δηλαδή), κάτι που εάν θυμάστε έκανε με τεράστια επιτυχία η Σαουδική Αραβία εναντίον των Αργεντινών, με μια αμυντική γραμμή όπου ο πρώτος με τον τελευταίο παίκτη δεν απείχαν ούτε 20 μέτρα!

Από την άλλη, η ομάδα του Σκαλόνι μοιράζει το χρόνο της μεταξύ μεσαίου και αμυντικού τρίτου, πράγμα που ως εδώ φαίνεται και λίγο προσαρμογή στο παιχνίδι του αντιπάλου και όχι απόφαση που παίρνει συνειδητά.

🎁 Προσφορά* Παγκοσμίου επιπέδου ➡️ ΔΩΡΕΑΝ – ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

🔹 «Σπάζοντας» τις γραμμές άμυνας του αντιπάλου

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να βρούμε τους παίκτες που καταφέρνουν με τις πάσες τους να «σπάνε» τις γραμμές πίεσης του αντιπάλου: εξαιρετικός σε αυτό είναι ο Κουντέ με τον Τσουαμενί από τη Γαλλία, ενώ οι Παρέδες και Ένζο Φερνάντες έκαναν καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι για τους Αργεντίνους. Και οι 2 ομάδες έχουν παίκτες ικανούς να καταφέρουν κάτι τέτοιο με τις πάσες τους, με την Αργεντινή να θέλει αυτό να το επιχειρούν πολύ οι πλάγιοι μπακ της, ενώ οι Γάλλοι να δίνουν την πλειοψηφία τέτοιων προσπαθειών στους 3 του κέντρου.

Χαρακτηριστική διαφορά επίσης είναι πως σέντρες οι Γάλλοι δεν επιχειρούν σχεδόν ποτέ (μόλις 2 στο τελευταίο ματς) ενώ οι Αργεντίνοι ιδίως με διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη του αντίπαλου μπακ, ψάχνουν συνεχώς Μολίνα και Ταλιαφίκο, ενώ και ο Ντε Πολ πολλές φορές επιχειρεί από πλάγια θέση να βρει τον Άλβαρεζ ή τον μπακ της απέναντι πλευράς, στην περιοχή.

🔹 Ποιος κάνει το καλύτερο press;

Για να καταλάβετε πόσο κοντά βρίσκονται οι ομάδες σε ό,τι έχει να κάνει με το press, ακόμα και στατιστικά οι αριθμοί είναι πάρα πολύ κοντά: συνολικά 328 εναντίον 321 συνολικών press στα προηγούμενα ματς τους είχαν! Η αλήθεια είναι πως η Αργεντινή οδήγησε σε μια δεκάδα παραπάνω λάθη την Κροατία απ’ όσο η Γαλλία το Μαρόκο, κάτι που δείχνει πόσο καλή δουλειά έκανε σε αυτόν τον τομέα εναντίον μιας ομάδας με πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Πιο συχνά πρεσάρει άμεσα τον αντίπαλο ο Φοφανά για τη Γαλλία και για αυτό προτιμάται, κάνοντας μεγάλη «βρώμικη» δουλειά ενώ και ο Παρέδες είναι αυτός που πρεσάρει πιο πολύ για την Αργεντινή.

🔹 Ποιος μοιράζει καλύτερα την μπάλα;

Το δίδυμο στόπερ Κονατέ-Βαράν είχε όχι μόνο το μεγαλύτερο φόρτο συνεργασίας, αλλάζοντας πάρα πολύ συχνά την μπάλα μεταξύ τους στην προσπάθεια να προωθήσουν το παιχνίδι, αλλά είχαν και εξωφρενικά ποσοστά επιτυχίας (91% και 95% σωστές μεταβιβάσεις!).

Ο Τσουαμενί αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι για αυτή την Εθνική, έχοντας 42 στις 44 σωστές μεταβιβάσεις, δηλώνοντας βροντερό «παρών» την ώρα που μεγάλοι παίκτες όπως ο Καντέ και ο Πογκμπά είναι εκτός.

Από την άλλη, ο Παρέδες έχει αποδειχθεί εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού για την Αργεντινή (95% σωστές μεταβιβάσεις) και οι στόπερ της ομάδας ακολουθούν.

🔹 Ποιοι τρέχουν περισσότερο;

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο πόσο τρέχουν οι δύο αντίπαλοι: υπάρχουν 4 παίκτες των Γάλλων που περνούν άνετα τα 10 χιλιόμετρα, με τον Γκριεζμάν ειδικά να είναι απολαυστικός σε ένα ρόλο που εναλλάσσεται αναλόγως με το εάν η ομάδα του έχει την κατοχή ή όχι.

Φοφανά, Τσουαμενί, Κουντέ και Γκριεζμάν λοιπόν τρέχουν πολύ και κάνουν φοβερή δουλειά στο κομμάτι τόσο του press όσο και της κυκλοφορίας, ενώ από την άλλη ο Ταλιαφίκο έκανε 10 χιλιόμετρα και ο Ένζο Φερνάντεζ 11, με τους υπόλοιπους να είναι κοντά στα 9.

Φυσικά, Ντεμπελέ και Εμπαπέ έχουν τρέξει στον πιο υψηλό ρυθμό με σχεδόν 35 χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα που μένει να φανεί στον τελικό εάν θα το εκμεταλλευτούν απέναντι στα αργότερα μπακ που έχουν απέναντί τους.

ΕΔΩ βλέπεις κάθε μέρα τα κορυφαία προγνωστικα στοιχηματος

🔹 Συμπέρασμα

Μια ομάδα που έχει φτιαχτεί εδώ και χρόνια για να δίνει την μπάλα στον αντίπαλο, εναντίον μίας που έμαθε να το κάνει εν μία νυκτί.

Μια ομάδα που έχει ισόποσο ταλέντο σε κάθε παίκτη της και δεν περιμένει (σχεδόν) τα πάντα από έναν παίκτη, εναντίον μίας που όλοι κάνουν τα πάντα για να μπορέσει ένας να πάρει την τελική απόφαση.

Παρόλο που ένας τελικός είναι πολλά παραπάνω από απλές στατιστικές και στοιχεία, δεν μπορώ να βρω τρόπο που τα μπακ της Αργεντινής θα αντέξουν εναντίον Εμπαπέ και Ντεμπελέ καθώς και πώς το κέντρο της Γαλλίας δεν θα βγει νικητήριο εναντίον των παικτών της Αργεντινής.

Να το θέσω αλλιώς: βγάζουμε τον Εμπαπέ από τη μία και τον Μέσι από την άλλη. Κατ’ εμέ, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ εύκολη νίκη της Γαλλίας.

Με τον Μέσι εντός, αλλάζουν πολλά, και το μεγαλείο του φαίνεται από το γεγονός πως έχει ανυψώσει ένα μέτριο ρόστερ και κατάφερε με αυτό να βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ.

Αν θα μπορέσει με αυτό το supporting cast να σηκώσει το τρόπαιο, του αξίζει άπειρος σεβασμός, που έχει ήδη.

Επειδή όμως μιλάμε για άθλημα 11 εναντίον 11 στο κορυφαίο επίπεδο, θεωρώ πως η αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία των Γάλλων όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουν ως εδώ, τους δίνει τεράστιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό πλεονέκτημα εναντίον των Αργεντίνων.

👉 Ανάλυση και Προγνωστικό από Betarades.gr για τον τελικό Αργεντινή – Γαλλία

🎁 Προσφορά* Παγκοσμίου επιπέδου ➡️ ΔΩΡΕΑΝ – ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα