Euroleague: Με φόντο το 2-0

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5243. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (21:00, NOVASPORTS 5)

Δεύτερη αναμέτρηση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, με τους Καταλανούς να προηγούνται με 1-0. Η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (77-67 υπέρ της Μπαρτσελόνα), το δεύτερο και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια διεξάγονται στη Βαρκελώνη και το τρίτο και το τέταρτο (αν χρειαστεί) στο Μόναχο.

Χωρίς να φορτσάρει και με όπλο την άμυνά της, η Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο παιχνίδι, με 77-67 επί της Μπάγερν, την Τρίτη, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι Καταλανοί ήταν χαλαροί αμυντικά στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια έδειξαν συνέπεια, με αποκορύφωμα τους 11 πόντους που δέχθηκαν στη δεύτερη, στην οποία μπήκαν οι βάσεις για την επικράτησή τους. Στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους 10 πόντους (43-33), με τους Βαυαρούς να πλησιάζουν στο σουτ, ένα σερί, όμως, 6-0 επανέφερε την τάξη, κάτι που συνέβη και στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν οι φιλοξενούμενοι ροκάνισαν την απόσταση στους 5. 19 πόντους είχε ο Μπράντον Ντέιβις (5ρ) και από 12 ο Ντάντε Έξουμ (4ρ, 4ας) και ο Νίκολα Μίροτιτς, ενώ μόνο ο Νικ Καλάθης ξεπέρασε τα 23 λεπτά συμμετοχής (27). Μοναδικό πρόβλημα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η απουσία του γκαρντ φόργουορντ Κόρι Χίγκινς.

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σερί των τεσσάρων επιτυχιών σε όλες τις διοργανώσεις της Μπάγερν σταμάτησε στη Βαρκελώνη. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των γηπεδούχων, παρά τις προσπάθειες των Βλάντιμιρ Λούτσιτς (20π) και Νταρούν Χίλιαρντ (12π). Τα κακά μαντάτα δε σταματούν εδώ για τον Ιταλό προπονητή που είδε τον τελευταίο να τραυματίζεται σοβαρά, να επιστρέφει στο Μόναχο και να χάνει την υπόλοιπη σεζόν. Παραμένει εκτός ο γκαρντ Κόρι Ουόλντεν.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί και για τον δεύτερο αγώνα, αλλά και για την πρόκριση στο Final 4. Ο «άσος» στο -6,5 και το Under 157,5 πόντοι, στο 2,00 στη Stoiximan θα μπει στο δελτίο μας.


5244. ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (21:30, NOVASPORTS 4)

Δεύτερη αναμέτρηση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, με τους Τούρκους να προηγούνται 1-0. Η Αρμάνι έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (48-64, υπέρ της Έφες), το δεύτερο και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια διεξάγονται στο Μιλάνο και το τρίτο και το τέταρτο (αν χρειαστεί) στην Κωνσταντινούπολη.

Η δεύτερη κολλητή εντός έδρας ήττα της Αρμάνι στην Ευρωλίγκα την πλήγωσε πολύ, αφού με αυτήν απώλεσε το πλεονέκτημα της έδρας. Την Τρίτη στο Μιλάνο έχασε από την Αναντολού Έφες με 64-48 και πλέον χρειάζεται τουλάχιστον ένα μπρέικ για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Βέβαια, πρώτα πρέπει να υπερασπιστεί το γήπεδό της στο δεύτερο ματς, καθώς αν βρεθεί πίσω με 2-0 τότε τα πράγματα θα είναι… σκούρα. Οι Ιταλοί πέτυχαν τον στόχο τους, δηλαδή να κατεβάσουν τον ρυθμό στον πρώτο αγώνα και προηγήθηκαν με 26-25 λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά δέχθηκαν σερί 13-0, με το οποίο η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα και δεν έπεσε κάτω από τους 9 πόντους. Μόνο ο Νικόλο Μέλι (10π, 6ρ) ήταν διψήφιος, αλλά ο Ιταλός φόργουορντ δε θα δώσει το «παρών» στο υπόλοιπο της σειράς, λόγω τραυματισμού. Συνεχίζουν να απέχουν ο γκαρντ Τρέι Κελ και ο φόργουορντ Ντίνος Μήτογλου, δύσκολα θα επιστρέψει ο φόργουορντ Τζίτζι Ντατόμε.

Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Έφες στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι κι αν εγκλωβίστηκε στο χαμηλό τέμπο της Αρμάνι; Τι κι αν σκόραρε μόλις 64 πόντους; Αυτοί ήταν ικανοί για να δώσουν το θετικό αποτέλεσμα στην Αναντολού Έφες, που έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ανάγκασε τους Μιλανέζους στη δεύτερη χειρότερη επιθετική επίδοση της ιστορίας τους στη διοργάνωση και τη χειρότερη επίδοση για γηπεδούχο ομάδα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Για τους Τούρκους οι Σέιν Λάρκιν (16π, 5ασ) και Βασίλιε Μίτσιτς (16π, 7ρ, 3ασ) ήταν οι οδηγοί σε αυτήν την σπουδαία επικράτηση, με τον Εργκίν Αταμάν να έχει όλους παίκτες του διαθέσιμους.

Θα πάμε με το «διπλό», στο 1,81 στη Winmasters. Οι Τούρκοι είναι σε καλύτερο φεγγάρι αυτήν την περίοδο και έχουν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης.