Euroleague: Με απουσίες ο Παναθηναϊκός, ενισχυμένη η Φενέρ

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5365. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Έπειτα από τέσσερις σερί επιτυχίες, ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρή ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, με 81-73, την Κυριακή στην Κρήτη. Οι «πράσινοι» ήταν καλά προετοιμασμένοι, είχαν το πάνω χέρι, καθώς προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (59-47) στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά στην τέταρτη έπαθαν μπλακ άουτ, σκόραραν μόνο με βολές και -δεχόμενοι επιμέρους σκορ 23-6- έχασαν. Εννέα ημέρες νωρίτερα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους για την Ευρωλίγκα, είχαν πανηγυρίσει το πρώτο τους «διπλό» στη σεζόν, επικρατώντας της Βιλερμπάν με 76-63, στο «Αστρομπάλ», με… κολώνες τους Οκάρο Ουάιτ (19π, 4ρ), Νεμάνια Νέντοβιτς (18π, 5ρ, 4ασ) και Γιώργο Παπαγιάννη (15π, 10ρ). Ο τελευταίος δε θα αγωνιστεί, καθώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική, ενώ και οι δύο πρώτοι έχασαν προπονήσεις και θεωρούνται, στην καλύτερη περίπτωση, αμφίβολοι. Εκτός, ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου (φόργουορντ) και ο γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς.

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε καλό φεγγάρι είναι ο Ερυθρός Αστέρας, αφού μετά την ήττα από τη Μονακό, με 91-80, στις 3 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, για την Ευρωλίγκα, δεν έχει φύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ. Οι πιο σημαντικές του επιτυχίες ήταν η επικράτηση στο Καζάν με 84-77 επί της Ούνικς, στις 11 του μήνα, για την ίδια διοργάνωση, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Νίκολα Κάλινιτς (20π) και Νέιτ Ουόλτερς (19π), και η κατάκτηση του Κυπέλλου Σερβίας, νικώντας στον τελικό την Παρτίζαν με το εμφατικό 85-68, την Κυριακή. Δεν έχει νέα προβλήματα και κόντρα στο «τριφύλλι» μετράει τέσσερις κολλητές νίκες, ανεξαρτήτως έδρας, με τελευταία το 81-48 του πρώτου γύρου.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Με τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, ειδικά αν δεν παίξουν ο Νέντοβις, ο Ουάιτ ή και οι δύο, έχει λογική το «διπλό» σε τιμές κοντά στο 1,60. Με βάση τις αποδόσεις το Under 72,5 των γηπεδούχων στο 1,91 στη Winmasters, μοιάζει καλύτερη επιλογή και θα το κρατήσουμε.


5362. ΜΟΝΑΚΟ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (21:00, NOVASPORTS 5)

Με ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς, η Μονακό επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, με 79-76 επί της Ούνικς Καζάν, την Τρίτη στο Πριγκιπάτο, σε εξ αναβολής αναμέτρηση. Ο Αμερικανός γκαρντ, που είχε 25 πόντους και 7 ασίστ, έκανε τη διαφορά για τους Γάλλους, με αποκορύφωμα το νικητήριο τρίποντο στην τελευταία επίθεση της ομάδας του, αφού οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν. Πέραν του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, εξαιρετικά χρήσιμοι ήταν οι Άλφα Ντιαλό (11π, 9ρ), Ντονάτας Μοτιεγιούνας (11π, 10ρ), Ντόντα Χολ (10π, 7ρ) και Ουίλ Τόμας (7π, 6ρ). Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα σε όλες τις διοργανώσεις, μετά το 92-76 επί της Λε Μαν, για το Κύπελλο, στις 16 Φεβρουαρίου και το 82-66 επί της Γκραβελίν, τρεις ημέρες αργότερα, για το πρωτάθλημα. Αμφίβολος ο φόργουορντ Ντουέιν Μπέικον, που ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες.

Μονακό – Φενέρμπαχτσε στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σερί των επτά νικών (σε όλες τις διοργανώσεις) της Φενέρμπαχτσε σταμάτησε με τον πιο ηχηρό τρόπο, αφού το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, με 86-72 από την Αναντολού Έφες, την Κυριακή, στην Προύσα. Ήταν ανταγωνιστικό για ένα δεκάλεπτο, αλλά το σερί 11-0 που δέχθηκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου άνοιξε την απόσταση και αυτή δεν έκλεισε ποτέ ξανά. Μάλιστα, έφτασε και τους 17 πόντους (41-24 και 59-42) λίγο πριν από τέλος της δεύτερης και τρίτης περιόδου. Αυτό ήταν το πρώτο ματς της στα πιο πρόσφατα πέντε που δέχθηκε πάνω από 76 πόντους σε κανονική διάρκεια, έχοντας κρατήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στους 51 πόντους, στις 8 Φεβρουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη, στον έσχατο αγώνα της για την Ευρωλίγκα (66-51), φτάνοντας τις πέντε κολλητές επικρατήσεις στη διοργάνωση. Έπειτα από καιρό, ο Σέρβος προπονητής μπορεί να έχει στη διάθεσή του τους Νάντο Ντε Κολό, Μαριάλ Σαγιόκ, Ντανίλο Μπάρτελ και Γιαν Βέσελι, που ακολούθησαν την αποστολή, σε αντίθεση με τον τραυματία γκαρντ Πιερία Χένρι και τους διεθνείς Μελίχ Μαχμούτογλου (γκαρντ), Μετεκάν Μπιρσέν (φόργουορντ) και Αχμέτ Ντουβερίογλου (σέντερ).

Ενισχυμένη και πιο φρέσκια σε σχέση με τη Μονακό θα είναι η Φενέρ, που πρέπει να συνεχίσει να νικά για να βρεθεί στην οκτάδα. Σε τιμές αουτσάιντερ μάς αρέσει το «διπλό» στο 2,50 στη Fonbet.


5361. ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αναβλήθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.