Euroleague: Over σε Καζάν και Μαδρίτη, για το πρώτο του «διπλό» ο Παναθηναϊκός

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5358. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Απώλεσε πολύ έδαφος στη διεκδίκηση της οκτάδας η Βιλερμπάν, με τις τέσσερις διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση, με τις τρεις πιο πρόσφατες να είναι εκτός έδρας, σε γήπεδα που κάθε ομάδα… αναστενάζει. Την προηγούμενη Παρασκευή έχασε στην Κωνσταντινούπολη με 78-72 από την Αναντολού Έφες, σε έναν αγώνα που ήταν κοντά μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου. Τότε το εύθραυστο 56-54 υπέρ των Τούρκων έγινε με σερί 12-0 68-54 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Γάλλους από τον Μάρκος Νάιτ, με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, από 13 πόντους είχαν οι Κρις Τζόουνς και Ματιέ Στραζέλ. Την Κυριακή, στο γήπεδό τους για το πρωτάθλημα, πανηγύρισαν την έκτη κολλητή τους επικράτηση, με 86-81 επί του Στρασβούργου. Εκτός ο γκαρντ Αντουάν Ντιό, ο φόργουορντ Ουίλιαμ Χάουαρντ και οι «ψηλοί» Ρέιμαρ Μόργκαν και Βίκτορ Ουεμπαγιάμα, πολύ δύσκολα θα προλάβει ο γκαρντ Έλι Οκόμπο.

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη Πέμπτη συνετρίβη στην Καταλονία από την Μπαρτσελόνα, με 86-60, για την Ευρωλίγκα, σε ένα παιχνίδι που ήταν κοντά στο σκορ για ένα δεκάλεπτο και κάτι και την Κυριακή για την Basket League νίκησε δύσκολα τη Λάρισα εκτός έδρας, με 90-86, χάρη σε 38 πόντους του Νεμάνια Νέντοβιτς, με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει τεράστια παράπονα από τους παίκτες του, που σε μεγάλο μέρος του ματς ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές με μεγαλύτερη τους 19 (56-37), στις αρχές της τρίτης περιόδου. Στο παιχνίδι με τους Ισπανούς, οι «πράσινοι» δεν… μπήκαν στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο, δεχόμενοι επιμέρους σκορ 26-6! Μόνο ο Γιώργος Παπαγιάννης διασώθηκε με 18 πόντους, ενώ 12 είχε ο Ντάριλ Μέικον. Συνεχίζει να απέχει ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου (φόργουορντ), νέο πρόβλημα με τον γκαρντ Λευτέρη Μποχωρίδη, δεν ταξίδεψε για τη Γαλλία ο Νίκος Χουγκάζ, που επέστρεψε στην ομάδα, καθώς διεκόπη ο δανεισμός του στον Ιωνικό. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του φόργουορντ σέντερ Τζέρεμι Έβανς.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

0/11 έχει ο Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα, αλλά κάποια στιγμή το ρόδι θα σπάσει. Ωστόσο, δε θα πληρώσουμε για να το μάθουμε. Θα απέχουμε.


5346. ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (18:00, NOVASPORTS 4)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών της αποτυχιών έβαλε την προηγούμενη Παρασκευή η Ούνικς Καζάν, που επιβλήθηκε της Ζάλγκιρις με 76-67 στο Κάουνας. Οι Ρώσοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους στη δεύτερη περίοδο, άντεξαν στην αντεπίθεση των Λιθουανών, που μείωσαν στο ελάχιστο στην τρίτη, και στην τέταρτη άνοιξαν και πάλι τη διαφορά, παίρνοντας σχετικά εύκολα το θετικό αποτέλεσμα. 19 πόντους και 10 ασίστ είχε ο Λορέντζο Μπράουν, 15 πόντους και 11 ριμπάουντ του Τζον Μπράουν και 14 πόντους ο Μάριο Χεζόνια. Τη Δευτέρα, σε ένα παιχνίδι για την VTB League που κρίθηκε στην τρίτη παράταση, επικράτησαν στη Μόσχα με 105-103 (77-77 η κανονική διάρκεια, 85-85 η πρώτη, 92-92 η δεύτερη) της ΤΣΣΚΑ, χάρη σε μπάζερ μπίτερ του Ο Τζέι Μέιο. Ερωτηματικό η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα γκαρντ Τζον Χόλαντ.

Ούνικς Καζάν – Ερυθρός Αστέρας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

0/2 στο σπίτι του έγραψε στη «διαβολοβδομάδα» ο Ερυθρός Αστέρας. Την προηγούμενη Τρίτη έχασε από το Μιλάνο, με 63-57 και δύο ημέρες αργότερα από τη Μονακό με 91-80. Στο ματς με τους Γάλλους ξεκίνησε με φόρα, αφού με σερί 13-0 έστειλε τη διαφορά στους 14 (30-16) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και στους 20 (45-25) στα μέσα του δεύτερου, αλλά στα υπόλοιπα 25 λεπτά έβαλε μόλις 35 πόντους και δέχθηκε 65! Διψήφιοι μόνο οι Όστιν Χόλνινς με 19 πόντους, Νίκολα Ιβάνοβιτς με 15 και Όγκνιεν Ντόμπριτς με 13. Τη Δευτέρα για την Αδριατική Λίγκα πέρασε από την έδρα της Μέγκα με 76-69, με πολύ καλή εμφάνιση του Όγκνιεν Κούζμιτς (17π). Παραμένει στα πιτ ο έμπειρος φόργουορντ Μάρκο Σιμόνοβιτς.

Δίκαιο φαβορί η Ούνικς, αλλά σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δε βρίσκουμε αξία. Θα κινηθούμε προς τους πόντους και θα πάρουμε το Over 146,5, στο 1,98 στη Stoiximan. Η κόπωση των γηπεδούχων, αλλά και το επιθετικό τους ταλέντο μπορούν να μας πληρώσουν.


5360. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45, NOVASPORTS 4)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Τραγική ήταν η Ρεάλ την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη και ηττήθηκε εύκολα από τη Φενέρμπαχτσε με 66-51. Η «βασίλισσα», που σούταρε με το απογοητευτικό 29%, έβαλε μόλις 8 πόντους στην πρώτη περίοδο και άλλους 9 στη δεύτερη, τελειώνοντας το ημίχρονο με 17, ευρισκόμενη πίσω με διψήφια διαφορά (27-17). Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ούτε στη συνέχεια κατάφεραν να αντιδράσουν και έτσι γνώρισαν δεύτερη σερί αποτυχία σε όλες τις διοργανώσεις, έπειτα από το 94-93 από τη Βαλένθια, την Κυριακή, στη Μαδρίτη, για το πρωτάθλημα. Κόντρα στους Τούρκους μόνο, οι Ουόλτερ Ταβάρες με 14 (και 9ρ), Σέρχιο Γιουλ με 12 και Ρούντι Φερνάντεθ με 9 ξεπέρασαν τους 4 πόντους. Δεν προλαβαίνουν οι φόργουορντ Γκάμπριελ Ντεκ και Τζέφρι Τέιλορ, αμφίβολοι ο γκαρντ Τομάζ Ερτέλ, οι φόργουορντ Φερνάντεθ και Άνταμ Χάνγκα και ο σέντερ Βενσάν Πουαριέ και με τους τέσσερις τελευταίους να έχουν καλές πιθανότητες συμμετοχής στο ματς.

Μονακό – Ζάγκιρις Κάουνας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα, που είναι αήττητη στα πιο πρόσφατα έξι σε όλες τις διοργανώσεις. Την προηγούμενη Πέμπτη, έκανε υγιεινό περίπατο κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίον συνέτριψε στη Βαρκελώνη, με 86-60, για την Ευρωλίγκα, σε ένα ματς που από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Έτσι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και κανείς παίκτης δεν αγωνίστηκε για περισσότερα από 22 λεπτά. Πρώτος σκόρερ ο Νάιτζελ Χέις με 14 πόντους και 12 προσέθεσε ο Ντάντε Έξουμ. Την Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί της Ομπραντόιρο με 83-67, για τη Liga Endesa, με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ του Νίκολα Μίροτιτς, σε μόλις 23 λεπτά. Τα θετικά σταματούν εδώ για τους Καταλανούς, που θα χάσουν τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες τον εξαιρετικό φόργουορντ Κόρι Χίγκινς, που θα υποβληθεί σε επέμβαση. Εκτός είναι επίσης ο γκαρντ Άλεξ Αμπρίνες και ο φόργουορντ Πιέρ Οριόλα.

Τέσσερις νίκες στα πιο πρόσφατα πέντε μεταξύ τους και οκτώ στα τελευταία δέκα, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης μετρά η Μπαρτσελόνα, που έχασε για τελευταία φορά στη Μαδρίτη το 2019! Έκτοτε μετράει 4-0 στο σπίτι της «βασίλισσας» (η οποία είναι αήττητη εντός στην Ευρωλίγκα στη σεζόν με ρεκόρ 13-0), χωρίς να υπολογίζονται τα παιχνίδια Κυπέλλου και Σούπερ Καπ, που θεωρητικά η έδρα ήταν ουδέτερη.

Δε θα μπλέξουμε με την επιλογή νικητή, καθώς μιλάμε για ένα «κλάσικο», με διαφορετικούς… κανόνες, και θα στραφούμε στους πόντους και το Over 155,5, στο 1,90 στη Winmasters.


5352. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Αναβολή λόγω κορονοϊού.