Euroleague: Η αντίδραση των Ρώσων, τα προβλήματα της Βιλερμπάν και η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5236. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:30, NOVASPORTS PRIME)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, η Μπασκόνια ήταν κακή από το 25’ και μετά και ηττήθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 90-82, την Τρίτη, στη Βιτόρια. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν ακόμα και με 11 πόντους (36-25) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά σε αυτές της τέταρτης δέχθηκαν σερί 11-0 από τους Ρώσους και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς. Τέσσερις παίκτες ήταν διψήφιοι, οι Ουέιντ Μπόλντουιν (16π, 4ρ, 3ασ), Στίβεν Ένος (15π, 8ρ), Ρόκας Γκεντράιτις (14π) και Τζέισον Γκρέιντζερ (13π). Έπειτα από την τέταρτη διαδοχική ήττα τους στη διοργάνωση, η οκτάδα έχει απομακρυνθεί αρκετά , αφού με ρεκόρ 7-15 μπορούν να ελπίζουν σε λίγα πράγματα. Γενικότερα έχουν έξι αποτυχίες στα έσχατα εννέα σε όλες τις διοργανώσεις. Εξαιρετικά αμφίβολος ο φόργουορντ Τάντας Σεντεκέρσκις.

Μπασκόνια – Ολυμπιακός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την τέταρτη κολλητή του ήττα στην Ευρωλίγκα γνώρισε και ο Ολυμπιακός, την Τετάρτη στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 75-67. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις απουσίες των Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Κουίνσι Έισι, μπήκαν δυνατά στο ματς και στο ημίχρονο προηγούνταν με 38-24 (λίγο νωρίτερα ήταν και στο +16, 36-20 και 38-22), αλλά στο δεύτερο μέρος παρασύρθηκαν από τον ρυθμό της «βασίλισσας», που έσφιξε την άμυνά της και βρήκε λύσεις επιθετικά. Το 51-29 σε αυτό το διάστημα μαρτυρά του λόγου το αληθές. Πρώτος σκόρερ ο Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους, 13 είχε ο Τάιλερ Ντόρσι και 12 με 6 ασίστ ο Κώστας Σλούκας. Συνεχίζουν να απέχουν ο γκαρντ Λαρεντζάκης και ο «ψηλός» Έισι.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί θέλουν αμφότερες. Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά οι αποδόσεις δε μας βοηθούν να παίξουμε το «διπλό». Δεν είναι απαγορευτικό το Under 155,5, καθώς οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να βρουν σταθερότητα μέσα από την άμυνά τους. Ωστόσο δε θα μπει στις τελικές μας επιλογές.


5232. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (19:00, NOVASPORTS 4)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για την ΤΣΣΚΑ, με 99-97 στην παράταση (86-86 η κανονική διάρκεια) από την Αναντολού Έφες. Οι Μοσχοβίτες επέτρεψαν στον Βασίλιε Μίσιτς να κάνει περίπατο και να ισοφαρίσει στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, φοβούμενοι μην του κάνουν φάουλ, και στο αντίστοιχο της παράτασης ο Αλεξέι Σβεντ αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο που θα μπορούσε να δώσει το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του. Ο Ρώσος γκαρντ ήταν ιδιαιτέρως άστοχος με μόλις 6 πόντους και 0/7 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ο Ντάνιελ Χάκετ με 31 πόντους, τον ακολούθησαν οι Μάριουζ Γκριγκόνις με 20 και Ουίλ Κλάιμπερν με 19 (7ρ, 4ασ). Στον πάγκο της ομάδας δε βρισκόταν ο Δημήτρης Ιτούδης και κοούτσαρε ο άμεσος συνεργάτης του Ανδρέας Πιστιόλης, κάτι που αναμένεται να γίνει και απόψε. Παραμένει εκτός δράσης ο φόργουορντ Τόκο Σενγκέλια, αμφίβολοι οι «ψηλοί» Τζόελ Μπολομπόι και Γιοχάνες Φόιτμαν.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Άλμπα Βερολίνου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέλος σε σερί δύο αποτυχιών έβαλε η Άλμπα, που στο Βερολίνο συνέτριψε με 81-53 την Ούνικς Καζάν, την Τετάρτη. Τα «άλμπατρος» ήταν καλύτερα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Ρώσων και πραγματοποιώντας τρεις εξαιρετικές περιόδους (δεύτερη, τρίτη και τέταρτη) πήραν δικαίως το θετικό αποτέλεσμα. Έξι παίκτες είχαν από τουλάχιστον 8 πόντους, προεξεχόντων των Μάουντο Λο με 16 και Τζαλίν Σμιθ με 14. Κομβικός και ο Λιούκ Σίκμα στην επιστροφή του με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής. Συνεχίζει να απέχει ο γκαρντ Μάρκους Έρικσον.

Στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο στη Μόσχα, οι Γερμανοί πανηγύρισαν με 93-88. Δεν αναμένουμε να συμβεί ξανά αυτό, περιμένουμε, όμως, ένα ματς με υψηλό σκορ. Η ΤΣΣΚΑ είναι κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια με την Έφες και ο Σβεντ δύσκολα θα είναι ξανά τόσο άστοχος, ενώ η Άλμπα δεν είναι εύκολο για δεύτερο σερί ματς να έχει τόσο υψηλά επίπεδα ενέργειας στην άμυνα. Κρατάμε τη νίκη των Ρώσων και το Over 161,5 πόντοι, στο 2,22 στη stoiximan.


5233. ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (19:30, NOVASPORTS 5)

Επέστρεψε στις νίκες η Αναντολού Έφες και μάλιστα κόντρα σε μία πάρα πολύ δυνατή αντίπαλο. Οι Τούρκοι, χωρίς τον προπονητή τους Εργκίν Αταμάν, άλωσαν τη Μόσχα την Τετάρτη, με 99-97 επί της ΤΣΣΚΑ, στην παράταση (86-86 η κανονική διάρκεια), χάρη στους 26 πόντους και τις 9 ασίστ του Σέιν Λάρκιν, στους 22 πόντους (με 7/13 τρίποντα) του Ροντρίγκ Μπομπουά και τους 16 και τις 6 ασίστ του Βασίλιε Μίσιτς, που ήταν ο άνθρωπος που με λέι απ έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Παραλίγο μοιραίος ο Αντριέν Μοερμάν, με δύο άστοχες βολές στο φινάλε της παράτασης, αλλά ο χρόνος ήταν ήδη περιορισμένος για να αντιδράσουν οι Μοσχοβίτες. Οι Τούρκοι έπιασαν το 50% σε 22 αγώνες και θέλουν να το ξεπεράσουν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την οκτάδα. Υπάρχουν κάποιες (λίγες) πιθανότητες να κοουτσάρει και απόψε ο Εργκίν Αταμάν, δεν υπολογίζεται ο φόργουορντ Τζέιμς Άντερσον.

Αναντολού Έφες – Βιλερμπάν στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πάλεψε η Βιλερμπάν στην Τουρκία, την Τρίτη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και η τελική διαφορά (85-76) ίσως την αδικεί, αφού άνοιξε στο τελευταίο εξάλεπτο. Μάλιστα οι Γάλλοι δεν παράτησαν ούτε όταν βρέθηκαν στο -12 (38-26) στις αρχές της δεύτερης περιόδου και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να περάσουν μπροστά στην τρίτη περίοδο με 53-49. Ωστόσο, δεν άντεξαν μέχρι το φινάλε του ματς, παρά τους 23 πόντους του Έλι Οκόμπο, τους 14 του Σαρλ Καουντί, τους 12 του Κρις Τζόουνς (8ας) και τους 10 του Κώστα Αντετοκούνμπο. Μάλιστα ο πρώτος τραυματίστηκε και θα χάσει τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης εκτός είναι ο γκαρντ Αντουάν Ντιό, οι φόργουορντ Ντέιβιντ Λάιτι και Ουίλιαμ Χάουαρντ και ο «ψηλός» Βικτόρ Ουεμπανιαμά.

Οι πολλές απουσίες των Γάλλων μάς δείχνουν τον δρόμο. Συνυπολογίζοντας και την κόπωση το Under 73,5 πόντοι της φιλοξενούμενης στο 1,90 στη Winmasters μοιάζει λογικό και μόνο αν χαλαρώσει υπερβολικά η Αναντολού Έφες, η Βιλερμπάν θα καταφέρει να το ξεπεράσει.


5235. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – OΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (20:00, NOVASPORTS 6)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Τις επτά κολλητές αποτυχίες έφτασε η Ζάλγκιρις, μετά το 94-78 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Τρίτη, στο Κάουνας, και παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης, έχουσα δύο νίκες λιγότερες από τον Παναθηναϊκό. Το σύνολο του Γιούρε Ζντόβντς ήταν καλό για ένα ημίχρονο, όντας κοντά στο σκορ, στο δεύτερο, όμως, μέρος παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις ορέξεις των Ισραηλινών, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο τους. Μάλιστα, οι 16 πόντοι της τελικής διαφοράς ήταν η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων. Μουδιασμένος στην επιστροφή του στη δράση ο Ζόφρι Λοβέρνι (χωρίς πόντο και με 4 ριμπάουντ σε 10 λεπτά), πρώτος σκόρερ ο Μάρεκ Μπλάζεβιτς με 20, τον ακολούθησαν οι Τάιλερ Κάβανο και Λούκας Λεκάβιτσιους (9ας) με 16. Εξαιρετικά αμφίβολοι παραμένουν ο γκαρντ Μάντας Καλνιέντις και ο σέντερ Τζος Νέμπο.

Ζάλγκιρις Κάουνας – Ούνικς Καζάν στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τραγική! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την εμφάνιση της Ούνικς στο Βερολίνο, όπου διασύρθηκε από την Άλμπα με 81-53, την Τρίτη. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν σε άλλο γήπεδο, σούταραν με 28% γενικά και με 13% από την περιφέρεια. Μόνο οι Λορέντζο Μπράουν (12π) και Τόνιε Τζεκίρι (10π, 11ρ) ήταν διψήφιοι, με τον Μάριο Χεζόνια (7π) να έχει 3/12 σουτ και τον Αϊζάια Κάνααν (5π) 1/15. Πολύ δύσκολα αυτοί οι δύο θα έχουν ξανά 4/27 σουτ! Πλέον το σύνολο από το Καζάν έχασε σημαντικό έδαφος για την τετράδα και αν δεν προσέξει θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός και των πλέι οφς.

Η Ζάλγκιρις είναι η… χαρά των αντιπάλων στα ματς της Ευρωλίγκας και κόντρα στην Ούνικς που «καίγεται» για το θετικό αποτέλεσμα τα πράγματα θα είναι ζόρικα για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, το «διπλό» είναι χαμηλό και θα το σκεφτόμασταν μόνο με κάποιο χάντικαπ, όπως αυτό των 5,5 πόντων. Μικρό ποντάρισμα σε αυτό στη Fonbet, στο 1,90.


5238. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (21:45, NOVASPORTS 4)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Με οκτώ επιτυχίες στη σειρά η Ρεάλ προελαύνει προς την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Η πιο πρόσφατη ήρθε την Τετάρτη κόντρα στον Ολυμπιακό, με 75-67 στη Μαδρίτη, σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω ακόμα και με 16 πόντους (38-22) λίγο πριν από το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ανέβασε κατακόρυφα στροφές, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, και με συνολικό σκορ 51-29, ανέτρεψε την κατάσταση και πανηγύρισε την 19η νίκη της σε 22 αγώνες στη διοργάνωση. Εξαιρετικός ο Τομάζ Ερτέλ με 20 πόντους, από 11 και 9 ριμπάουντ είχαν οι Ουόλτερ Ταβάρες και Γκερσόν Γιαμπουσέλ. Διαθέσιμος ήταν τελικά ο πρώην «ερυθρόλευκος» Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και θα είναι και απόψε σε αντίθεση με τον χρήσιμο φόργουορντ Άνταμ Χάνγκα. Δεν είναι στο 100% οι φόργουορντ Τρέι Τόμκινς, Γκάμπριελ Ντεκ και Τζέφρι Τέιλορ, οπότε δε θα είναι έκπληξη αν κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών δεν αγωνιστούν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ζενίτ και πέρασε από τη Βιτόρια, επικρατώντας της Μπασκόνια, με 90-82, την Τρίτη. Οι Ρώσοι έσφιξαν την άμυνά τους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και δέχθηκαν 32 πόντους (έναντι 50 στο πρώτο) και με σερί 11-0 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση. Το ντουέτο Μπίλι Μπάρον (24π) και Τζόρνταν Λόιντ (23π, 7ρ) έκανε την περισσότερη δουλειά, με τον Τζόνταν Μίκι να έχει 16 πόντους. Δεν υπολογίζονται ο γκαρντ Σαμπάζ Νέιπιερ και ο σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις, αμφίβολοι θεωρούνται –με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ τους- ο γκαρντ Κόνερ Φράνκαμπ και ο φόργουορντ Ματέουζ Πονίτκα.

Πολλά τα ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και για αυτό θα πάμε πάσο. Με μία πρώτη ανάγνωση και περιμένοντας να δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι το Over 151,1 πόντοι έχει λογική, όπως και το «διπλό» στο +7,5, αφού η Ζενίτ είναι σκληρό καρύδι.