Euroleague: Με τα… αουτσάιντερ, χωρίς Νέντοβιτς και Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5229. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (22:00, NOVASPORTS PRIME)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Τις τέσσερις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε η Μπαρτσελόνα, έπειτα από το 71-66 επί της Μπάγερν Μονάχου, την Τρίτη, στη Βαρκελώνη. Οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 61-56, στην τέταρτη περίοδο, αλλά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 15-5 και πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα, που τους κρατάει στη 2η θέση, με δύο ήττες περισσότερες από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Πρώτος τους σκόρερ ο Κάιλ Κούριτς με 20π (4/4 τρίποντα), με τον Νίκολα Μίροτιτς να προσθέτει 13 (με 5/8 σουτ), τον Ντάντε Έξουμ 9 και τους Νικ Καλάθη (5ρ, 4ασ) και Μπράντον Ντέιβις από 8. Πλέον, στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έχει ρεκόρ 11-1 εντός έδρας στη διοργάνωση και 16-4 σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν υπολογίζονται ο γκαρντ φόργουορντ Κόρι Χίγκινς, ο γκαρντ Άλεξ Αμπρίνες και ο «ψηλός» Πιέρ Οριόλα.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επέστρεψε στις κακές… συνήθειες ο Παναθηναϊκός, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον Μάικ Τζέιμς (29π, με 12/17 σουτ) και την υπόλοιπη περιφέρεια της Μονακό και ηττήθηκε με 91-83, την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πλήρωσαν δύο «νεκρά» διαστήματα, ένα στις αρχές της δεύτερης περιόδου (επιμέρους σκορ 16-3, σκοράροντας μόνο με βολές) και ένα στις αρχές της τέταρτης (13-0), με το τελευταίο να ανοίγει την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων σε διψήφια επίπεδα. Για το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, που δε θέλησε να αναφερθεί στη διαιτησία του αγώνα, από 16 πόντους είχαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζέρεμι Έβανς, 15 ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, 12 ο Οκάρο Ουάιτ και 10 ο Ντάριλ Μέικον. Για τη Βαρκελώνη δεν ταξίδεψαν ο τραυματίας Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Η Μπαρτσελόνα μετράει έξι σερί επικρατήσεις έναντι του Παναθηναϊκού ανεξαρτήτως έδρας και δεν έχει ηττηθεί από το «τριφύλλι» στα τελευταία δέκα στην έδρα της. Με τις απουσίες των φιλοξενούμενων δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Δε θα μπλέξουμε με το υψηλό χάντικαπ και θα πάμε στο Under 70,5 πόντοι του εξάστερου, στο 1,80 στη stoiximan.


5217. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ (20:00, NOVASPORTS START)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Έμπλεξε με την άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο ο Ερυθρός Αστέρας και γνώρισε την ήττα στο Βελιγράδι με 63-57, την Τρίτη. Το πρώτο δεκάλεπτο προμήνυε το τι θα ακολουθούσε, αφού οι 15 πόντοι (8-7) ήταν αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Στη συνέχεια οι Ιταλοί, παρά τις απουσίες τους, κατάφεραν να αναδείξουν την ποιότητα και την εμπειρία τους και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να νιώσουν την καυτή ανάσα των Σέρβων, που δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο σουτ στην τελευταία περίοδο. Για το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς, μόνο οι Όστιν Χόλινς (13π), Νίκολα Κάλινιτς (13π, 4ασ) και Όγκνιεν Ντόμπριτς (9π) ξεπέρασαν τους 5 πόντους και το όνειρο της οκτάδας μοιάζει να απομακρύνεται, εκτός αν γίνουν κάποιες μεγάλες υπερβάσεις. Μοναδικό πρόβλημα ο φόργουορντ Μάρκο Σιμόνοβιτς, που συνεχίζει να απέχει.

Ερυθρός Αστέρας – Μονακό στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς (29π, 4ρ, 3ασ) και κομβικό τον Πάρις Λι (12π, 4κλ), η Μονακό άφησε στο παρελθόν τις δύο κολλητές ήττες και πέρασε από το ΟΑΚΑ, με 91-83, την Τρίτη. Οι Μονεγάσκοι έπαιξαν σκληρή άμυνα και έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 16-3 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ένα σερί 13-0 στις αρχές της τέταρτης που τους έδωσαν την απαιτούμενη απόσταση. Στο τελευταίο ο Λι άναψε τη σπίθα με 5 διαδοχικούς πόντους για να πάρει τη σκυτάλη ο Τζέιμς και να καθαρίσει το ματς. Εκτός των δύο, ο Ντουέιν Μπέικον είχε 14 πόντους, ο Άλφα Ντιαλό 10, ο Ουίλ Τόμας 8 και ο Ντανίλο Άντζουσιτς 7. Παρότι έχουν αρνητικό ρεκόρ, διατηρούν τις ελπίδες τους για την πρώτη οκτάδα. Εκτός ο γκαρντ Λεό Βεστερμάν.

Η Μονακό βρήκε το… γιατρικό στο ΟΑΚΑ και πάει στο Βελιγράδι για να χτίσει σερί. Στο 2,12 το «διπλό» στη Fonbet και αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα σε αυτό.


5218. ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (21:30, NOVASPORTS 4)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Απάντησε στο «ξύλο» του Ερυθρού Αστέρα με «ξύλο» και η Αρμάνι έφυγε με το θετικό αποτέλεσμα από το Βελιγράδι, επικρατώντας με 63-57, την Τρίτη. Έπειτα από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο σημείωσε μόλις 7 πόντους, το Μιλάνο, έβαλε 43 στα επόμενα δύο και μαζί τις βάσεις της νίκης, αφού επέτρεψε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο στους Σέρβους να ρίξουν τη διαφορά στο σουτ. Εξαιρετικός ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 18 πόντους, 12 και 9 ριμπάουντ είχε ο Μπεν Μπέντιλ, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (2π, 4ασ) και Τζίτζι Ντατόμε (άποντος). Αυτή ήταν η πέμπτη κολλητή νίκη των Ιταλών, που βρίσκονται μία ανάσα από την Μπαρτσελόνα και τη δεύτερη θέση και απέχουν δύο ήττες από την 5η θέση, στην οποία βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύσκολα θα επιστρέψουν οι γκαρντ Τρέι Κελ και Τζέριαν Γκραντ, παραμένουν εκτός ο γκαρντ Ρικάρντο Μορασκίνι και οι φόργουορντ Σαβόν Σιλντς και Ντίνος Μήτογλου. Το θετικό είναι πως ο Ντιλέινι, παρότι είχε μία επικίνδυνη πτώση στο ματς του Βελιγραδίου, συνέχισε και θα είναι παρών και απόψε.

Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν και είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και να νικήσει τη Βιλερμπάν με 85-76, με τη διαφορά να ανοίγει στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Τούρκοι, παρά τις απουσίες των Νάντο Ντε Κολό, Γιάν Βέσελι και Ντανίλο Μπάρτσελ, βρήκαν λύσεις από τους Ντέβιν Μπούκερ (16π), Ντισόν Πιέρ (16π, 8ρ) και Μάρκο Γκούντουριτς, όπως και από την οργανωτική μαεστρία του Πιερία Χένρι (9π, 7ασ). Εκτός των τριών προαναφερθέντων απουσιάζει και ο γκαρντ Μαριάλ Σαγιόκ, ενώ και ο νεοφερμένος γκαρντ Μαρκέλ Σταρκς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Με πολλά προβλήματα αμφότερες και συσσωρευμένη κόπωση. Το φαβορί είναι η γηπεδούχος, που παίζει καλύτερα, αλλά οι αποδόσεις δεν προσφέρουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ως εκ τούτου θα απέχουμε.


5228. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (21:30, NOVASPORTS 5)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με περιορισμένο αριθμό θεατών.

Το πάλεψε στο «Παλάου Μπραουγκράνα», η Μπάγερν, αλλά της έλλειψε η ποιότητα προκειμένου να κάνει το σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της πανίσχυρης Μπαρτσελόνα. Μάλιστα προηγήθηκε με 5 (61-56), αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε, αφού δέχθηκε επιμέρους σκορ 15-5 μέχρι το φινάλε για να διαμορφωθεί το τελικό 71-66. Οι Βλάντιμιρ Λούτσιτς (16π) και Όγκνιεν Γιάραμαζ (15π) την κουβάλησαν επιθετικά, έχοντας βοήθειες από τους Ντεσόν Τόμας και Νικ Γουέιλερ Μπαμ, που είχαν από 9 πόντους, έκαστος. Δεν έπαιξαν οι γκαρντ φόργουορντ Νταρούν Χίλιαρντ και Νιχάντ Τζέντοβιτς και ο φόργουορντ Πάουλ Τσίπσερ, που αναμένεται να είναι εκτός και απόψε. Οι Βαυαροί παραμένουν κοντά στην οκτάδα, αλλά είναι ερωτηματικό αν θα μπορέσουν να μείνουν σε απόσταση βολής αν κάποια από τις προπορευόμενες ομάδες, όπως η Αναντολού Έφες, τρέξει μεγάλο θετικό σερί.

Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρότι δεν είχε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της, λόγω κορονοϊού, η Μακάμπι κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Κάουνας, με 94-78 επί της αδύναμης Ζάλγκιρις. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου, όταν η τριάδα Τζέιμς Νάναλι, Σκότι Ουίλμπεκιν και Άντε Ζίζτς ανέβασε στροφές και οδήγησε τους Ισραηλινούς στην τρίτη διαδοχική τους επικράτηση. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 32 πόντους (με 12 στα 14 σουτ), ο συμπατριώτης του γκαρντ 20 με 6 ασίστ και ο Κροάτης σέντερ 13 πόντους. Παραμένει εκτός ο συμπληρωματικός «ψηλός» Τζέικ Κοέν, ενώ ο Έλληνας τεχνικός θα υποβληθεί και πάλι σε τεστ εντός της ημέρας κι αν είναι αρνητικός θα ταξιδέψει για το Μόναχο.

Οι απουσίες της Μπάγερν είναι πολύ σημαντικές, η κούρασή της μεγαλύτερη, ενώ αμφότερες είχαν ταξίδι. Έστω και χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της, η Μακάμπι δείχνει να έχει βρει ρυθμό και σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να τη στηρίξουμε. Στο 2,43 το «διπλό» στη Winmasters και μπαίνει στις επιλογές μας.