Euroleague: Μπλαουγκράνα κλάσικο και η γερμανική απειλή

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5517. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Ο εξάστερος δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά στη Μόσχα. Η ομάδα του Πρίφτη έχασε με 97-77 από την ΤΣΣΚΑ. Στο πρώτο ημίχρονο είχε δεχτεί 53 πόντους. Η απουσία του Παπαπέτρου ήταν εμφανής αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία καθώς και η ΤΣΣΚΑ είχε τρεις σοβαρές απουσίες. Φυσικά και δεν έχει καμία τύχη φέτος για να μπει στα πλέι οφ. Ο Οκάρο Ουάιτ διασώθηκε από το ναυάγιο με 19 πόντους. Σήμερα όμως είναι αμφίβολος καθώς κόλλησε ίωση από τον Παπαπέτρου. Και η συμμετοχή του αρχηγού θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Την Τρίτη έπαιξε με το Λαύριο και κέρδισε εύκολα με 102-84. Πύρρειος νίκη όμως καθώς έχασε τον Νέντοβιτς που έπαθε διάστρεμμα και θα λείψει σήμερα.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Άλμπα Βερολίνου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Άλμπα πέτυχε μεγάλη νίκη την προηγούμενη εβδομάδα καθώς επικράτησε του Μιλάνο με 81-76. Η ομάδα του Ίζραελ Γκονζάλεθ καθίσταται επικίνδυνη στη μέρα της και φυσικά για όποιον την υποτιμήσει. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη, αφού είχε καταφέρει να επιβληθεί και της Μακάμπι με 91-86. Στο ματς κόντρα στο Μιλάνο ο Έρικσον απέδειξε πόσο κομβικός είναι σε αυτό το ρόστερ και σταμάτησε στους 21 πόντους. Στους ο Μάοντο Λο με πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ σε μία γεμάτη εμφάνιση. Από εκεί και πέρα όλοι ήταν μονοψήφιοι με τον Σίκμα να ξεχωρίζει. Για το πρωτάθλημα Γερμανίας ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο της Τσέμνιτζ.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Θα ρισκάρουμε και θα πάμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ μεγάλη η απουσία του Νέντοβιτς σε αυτό το ρόστερ, ενώ αν δεν είναι καλά και οι Ουάιτ, Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός θα έχει σημαντικά προβλήματα να φτάσει στη νίκη. Δίχως άγχος θα παίξει η Άλμπα και μπορεί να παλέψει για τη μίνι έκπληξη. Κάπως έτσι λοιπόν πάμε στο +5,5 για διπλό με χάντικαπ στο 1.90 από τη stoiximan.


5515. ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (20:00, NOVASPORTS START)

H Ζαλγκίρις μετά και τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής δεν είναι πια μόνη της στην τελευταία θέση. Έχει και τον Παναθηναϊκό μαζί της. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχει κάνει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Αυτές είναι και οι μοναδικές της επιτυχίες, αφού είχε ξεκινήσει με εννέα σερί αποτυχίες. Στο τελευταίο της παιχνίδι λοιπόν επικράτησε της Μπασκόνια με 72-68 σε ένα ματς που έδειξε τεράστια διάθεση για άμυνα. Ακολούθησε το 84-70 επί της Λιετκαμπέλις για το πρωτάθλημα Λιθουανίας. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη οι δύο κορυφαίοι παίκτες της, ο Γάλλος σέντερ Λοβέρν και ο αρχηγός Γιανκούνας.

Ζαλγκίρις Κάουνας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας  στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΤΣΣΚΑ παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς Χάκετ, Σενγκέλια και Φόιγκτμαν κατάφερε να κερδίσει εύκολα τον Παναθηναϊκό με 97-77. Η αρκούδα έπαιξε καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ και εκμεταλλεύτηκε κάθε αδυναμία του αντιπάλου. Ο Μιλουτίνοφ μπαίνει ξανά στην εξίσωση μετά τον τραυματισμό του. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται και καλύτερος. Κόντρα στους πράσινους είχε εννέα πόντους και 13 ριμπάουντ σε 20 λεπτά! Για τη VTB League ακολούθησε ματς με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν την οποία κέρδισε διά περιπάτου με 88-69 εκτός έδρας. Τελευταία στιγμή κρίνεται η συμμετοχή των τριών απόντων με τον Παναθηναϊκό.
Σε άνοδο η Ζαλγκίρις, αλλά υπάρχει διαφορά μεγάλη με τη Ζαλγκίρις. Παρόλα αυτά όμως το φαβορί ενδέχεται να έχει σοβαρές απουσίες. Από αντίφαση σε αντίφαση λοιπόν και δεν θα ρισκάρουμε κάποιο ποντάρισμα με το line στους 7.5 πόντους.


5516. ΜΟΝΑΚΟ – ΜΙΛΑΝΟ (21:00, NOVASPORTS 5)

Από 17 Νοεμβρίου μέχρι και 2 Δεκεμβρίου η Μονακό κατέγραψε τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωίγκα και έτσι έχει βρεθεί πλέον για τα καλά σε αρνητικό ρεκόρ. Η ομάδα του Μίτροβιτς έχασε αυτή τη φορά στην Πόλη από τη Φενέρ με 96-86. Έμεινε αρκετά πίσω στο σκορ, κάποια στιγμή πλησίασε, αλλά ήταν αδύνατον να ολοκληρώσει επική ανατροπή. Η Πόλη δεν πηγαίνει και στον σούπερ σταρ της, τον Τζέιμς. Μετά τον διαπληκτισμό που είχε με τον προπονητή του στην ήττα από την Εφές, ήρθε και η ώρα του τραυματισμού του στο ματς με τη Φενέρ. Σήμερα ο Τζέιμς είναι αμφίβολος. Μετά το ματς με τους Τούρκους κέρδισε τη Σαλόν-Ρεμς και μετά τη Βιλερμπάν στο μεγάλο ντέρμπι με 84-82.

Μονακό – Μιλάνο  στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουν σβήσει τα φώτα στο Μιλάνο. Η ομάδα του Μεσίνα ήταν πρώτη έχοντας οκτώ νίκες σε εννέα αγωνιστικές. Κι αυτό πριν λίγες εβδομάδες. Τι έχει γίνει από εκεί και μετά; Ουδείς γνωρίζει το γιατί, αλλά το σίγουρο είναι ότι μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς! Σαν να έσβησε ο διακόπτης. Και μπορεί ο Μεσίνα να είχε πει ότι η απουσία του Μήτογλου είναι κομβική σε αυτό το ρόστερ κι από τότε να άρχισαν οι ήττες, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει δικαιολογία για τέτοια κατρακύλα. Σημαντική απουσία σήμερα και ο Τζίτζι Ντατόμε. Στο πρωτάθλημα πάντως κερδίζει εύκολα και με μεγάλες διαφορές.

Δεν θα πάρουμε θέση μέχρι να δούμε τη Μιλάνο να κερδίζει ή να έχουμε μία απόδοση που να αξίζει το ρίσκο. Σήμερα με τη Μιλάνο σε ρόλο φαβορί και με το χάντικαπ στους 5.5 πόντους δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε αυτό το ρίσκο.


5518. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00, NOVASPORTS 4)

Στο remake του τελικού της Ευρωλίγκας, η Μπάρτσα πήρε εκδίκηση. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από την Εφές, κατάφερε με υπομονή να γυρίσει την κατάσταση. Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου το ματς ήταν στα ίσια, οπότε πήγαμε στην παράταση. Εκεί η Μπάρτσα φάνηκε ανώτερη των πρωταθλητών Ευρώπης και τους κέρδισε μέσα στο σπί τι τους με 95-92. Κι όλα αυτά δίχως τους Καλάθη και Χίγκινς και φυσικά του, μονίμως, απόντα το τελευταίο δίμηνο, Αμπρίνες. Αποκτήθηκε ο Έξουμ για να καλύψει κάποια κενά. Στο πρωτάθλημα πάντως μπήκε δίχως διάθεση και έχασε εντός έδρας από την Μπασκόνια με 91-78.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης  στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε φοβερή κατάσταση. Ο Πάμπλο Λάσο για μία ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο τεράστιος προπονητής είναι. Δίχως τον σούπερ σταρ Ράντολφ και τον Τόμπκινς από την αρχή της χρονιάς κι όμως η ομάδα του είναι στην κορυφή, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στην Ισπανία, έχοντας μόλις τρεις ήττες (δύο στην Ευρώπη και μία εντός συνόρων). Στο τελευταίο της ματς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Μακάμπι αλλά πήρε στο τέλος τη νίκη με 72-70, ενώ και στην Ισπανία επιβλήθηκε της Σαραγόσα πολύ εύκολα. Ο Ράντολγ γύρισε και θα μπαίνει σιγά-σιγά όλο και παραπάνω στο ροτέισον. Ερτέλ και Χανγκά επιστρέφουν ως αντίπαλοι στη Βαρκελώνη και ιδιαίτερα ο τρόπος αναμένεται να τύχει θερμής υποδοχής με τον τρόπο που σταμάτησε πέρσι να φορά τα μπλαουγκράνα.

Θα πάρουμε θέση και θα είναι υπέρ της Μπάρτσα. Ο Σάρας θέλει να δει την ομάδα του να δείχνει ότι είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κορυφή της Ευρώπης. Η Ρεάλ από τη μεριά της αν περάσει από εδώ και μείνει μόνη της στην κορυφή αλλάζει τις ισορροπίες και τις αποδόσεις των μπουκ. Αυτό είναι δεδομένο. Μην το κουράζουμε άλλο. Σήμερα θα μιλήσει η έδρα παρά τις απουσίες της Μπάρτσα. Η Ρεάλ έχει καιρό να κάνει μία –έστω- μέτρια εμφάνιση. Και δεν είναι λογικό σε έναν τόσο σκληρό μαραθώνιο. Όλοι έχουν γκέλες και μέτριες βραδιές. Το όριο είναι στους 3.5 πόντους και πάμε με τον άσσο στο χάντικαπ στο 1.90 από τη bwin.