Premier League: Ανασκόπηση πριν την επανέναρξη

Ανανεώθηκε:
Πρέμιερ Λιγκ

Η Αγγλία ήταν μια απ’ τις χώρες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο Μεγάλο Νησί έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 150 χιλ. κρούσματα και πάνω από 29 χιλ. θάνατοι.

Διεξήχθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αρκετοί παίκτες εξέφρασαν επιφυλάξεις (Αγουέρο, Στέρλινγκ, Κρέσγουελ, Ντάνι Ρόουζ), ενώ υπήρξαν και κάποιοι που αρνήθηκαν να προπονηθούν (Καντέ, Ντίνι). Σε σύνολο 8.687 τεστ, βρέθηκαν 16 κρούσματα σε παίκτες και επιτελεία, με τελευταίο αυτό στη Νόριτς. Σε αρχικό επίπεδο, οι αγώνες θα διεξαχθούν δίχως θεατές στις κερκίδες, απομένει να φανεί αν στην πορεία αυτό αλλάξει.

Παιχνίδι 365 μέρες το χρόνο | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σεζόν είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου. Λίγες μέρες λοιπόν πριν την πολυαναμενόμενη επανέναρξη ήρθε η ώρα να κάνουμε μία ανασκόπηση των όσων είδαμε στην κανονική σεζόν. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και στο στοίχημα στα επόμενα ματς.

Λίβερπουλ (82 βαθμοί)

Είναι η χρονιά της, κάνει τρομερά πράγματα, σπάει όλα τα ρεκόρ. Η στιγμή που περίμεναν οι οπαδοί της για 30 χρόνια έφτασε, η Λίβερπουλ θα κατακτήσει τον τίτλο και δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν το δικαιούται. Έχει το απίστευτο ρεκόρ 27-1-1 με επιμέρους σκορ 66-21, έχει παίξει φοβερό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια, υπήρξαν κάποια που τα κέρδισε απλά με κεκτημένη ταχύτητα ή τύχη, ωστόσο σε γενικές γραμμές έχει σταθερή πορεία. Ανέβηκε στην κορυφή στη δεύτερη αγωνιστική και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω της, πλέον είναι στο +25 απ’ τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (με ματς λιγότερο). Φοβερή χρονιά από Σαλάχ (16 γκολ) και Μανέ (14 γκολ), σταθερή αξία ο Φαν Ντάικ, πολύτιμοι και οι Ρόμπερτσον-Αλεξάντερ Άρνολντ. Μοναδικό “ψεγάδι” ο εντός έδρας αποκλεισμός απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Σίτι (57 βαθμοί)

Έμεινε δίκαια μακριά απ’ τον τίτλο, είχε πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση της, δεν κατάφερε ποτέ να κοιτάξει στα μάτια τη Λίβερπουλ. Έπεσε μέχρι και την τέταρτη θέση, ήταν για αρκετό διάστημα τρίτη, μετά τη 22η αγωνιστική επέστρεψε στη δεύτερη θέση και εκεί φιλοδοξεί να μείνει. Έχει αρκετά αμυντικά ζητήματα, ειδικά στα ντέρμπι, χαρακτηριστικό είναι ότι ηττήθηκε δύο φορές απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχασε επίσης από Τότεναμ, Γουλβς (δύο φορές) και Λίβερπουλ! Η τιμωρία λόγω FFP σαφώς έπαιξε ρόλο στη ψυχολογία των παικτών, το μέλλον είναι “θολό”. Στόχος της είναι η διατήρηση της δεύτερης θέσης, ενώ συνεχίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί έκανε μεγάλη νίκη στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (1-2) για τη φάση των “16”. Εκπληκτικός ο Ντε Μπράιν με 8 γκολ και 16 (!) ασίστ. Έχει κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ και βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Λέστερ (53 βαθμοί)

Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, η Λέστερ κατορθώνει να “χωθεί” στους “μεγάλους”. Πρωτάθλημα δεν πρόκειται να πάρει αυτή τη φορά, ωστόσο έχει καλές πιθανότητες να βρεθεί στην τελική τετράδα και να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, είχε αρκετούς πρωταγωνιστές, έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση της Πρέμιερ Λιγκ με 58 γκολ, ξεχωρίζει ασφαλώς το ιστορικό 0-9 επί της Σαουθάμπτον! Ήταν εκπληκτική απ’ τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη (οκτώ σερί νίκες), ωστόσο μέσα στο 2020 είχε διακυμάνσεις (μόλις μια νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές). Κορυφαίος ο Βάρντι (19 γκολ), πολύτιμοι οι Αγιόθε Πέρεθ (7 γκολ), Μάντισον (6 γκολ) και Μπαρνς (6 γκολ). Συμμετέχει στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Τσέλσι (48 βαθμοί)

Είναι μια μεταβατική χρονιά, η πρώτη του Φρανκ Λάμπαρντ στην άκρη του πάγκου, με ρόστερ ειδικών συνθηκών (απαγόρευση μεταγραφών), αλλά πολλά “φρέσκα” πρόσωπα. Είχαν την ευκαιρία να αναδειχθούν οι Έιμπραχαμ (13 γκολ), Μάουντ (6 γκολ), Πούλισιτς (5 γκολ), Τομόρι, Τζέιμς και Χάντσον-Οντόι, οι “μπλε” βγάζουν έναν ωραίο “αέρα”, αν και αναμενόμενα έχουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους (έχουν ρεκόρ 6-4-5 στις τελευταίες 15 αγωνιστικές). Σταθερά τέταρτη στη βαθμολογία η Τσέλσι εδώ και αρκετό καιρό, εκεί θέλει να τερματίσει, είναι μέσα στο Κύπελλο (προημιτελικά), ενώ ουσιαστικά έχει αποκλειστεί απ’ τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ (έχασε 0-3 απ’ την Μπάγερν στο πρώτο ματς των “16”).

Online Στοίχημα από παντού | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (45 βαθμοί)

Πολλά πάνω-κάτω η σεζόν, υπήρξε έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κόουτς Σόλσκιερ, ο οποίος όμως άντεξε. Πριν τη διακοπή “έτρεχε” αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών με βελτιωμένες εμφανίσεις (3-2-0), έχει ως χάιλαϊτ τις δύο νίκες επί της μισητής Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και την ισοπαλία με τη Λίβερπουλ. Τη βρίσκουμε στην πέμπτη θέση, στο -3 απ’ την τετράδα και το +2 απ’ τη Γουλβς. Συμμετέχει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ μετά το εκτός έδρας 0-5 επί της Λιντς.

Γουλβς (43 βαθμοί)

Είναι απ’ τις ευχάριστες παρουσίες της σεζόν, είναι σταθερή και ανταγωνιστική, έχει ποιότητα και είναι εντός στόχων. Πριν τη διακοπή είχε μερικές μεγάλες νίκες (2-3 επί της Τότεναμ), έχει κερδίσει δύο φορές φέτος τη Μάντσεστερ Σίτι, τη βρίσκουμε στην έκτη θέση, έχει πιθανότητες ακόμη και για τετράδα. Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ (εκκρεμεί η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό), έχει για πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Χιμένες (13 γκολ), Ζότα (6 γκολ), Τραορέ (4 γκολ, 7 ασίστ).

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (43 βαθμοί)

Ουδείς περίμενε αυτή τη φοβερή πορεία από μια ομάδα που ήρθε απ’ την Τσάμπιονσιπ. Έχει ρεκόρ 11-10-7, είναι πολύ “σφιχτή” αμυντικά, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με 25 γκολ παθητικό, χάνει πολύ δύσκολα και δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Άπαντες τονίζουν ότι ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή, αυτός έχει ήδη επιτευχθεί, δε θα πει “όχι” στην ευρωπαϊκή προοπτική, αν και δε θα αποτελέσει κριτήριο για μια ήδη απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.

Τότεναμ (41 βαθμοί)

Δε θυμίζει την Τότεναμ των προηγούμενων ετών, παλεύει για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ο ερχομός του Μουρίνιο έδωσε νέο “αέρα”, όμως οι απώλειες των Κέιν και Σον έχουν “ευνουχίσει” τους Λονδρέζους, που παλεύουν να βρουν τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Είχε μόλις τρεις νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, η διακοπή της… έκατσε καλά. Αποκλείστηκε με πολύ μεγάλη ευκολία απ’ τη Λειψία στο Τσάμπιονς Λιγκ (με δύο ήττες).

Άρσεναλ (40 βαθμοί)

Άλλη μια κακή χρονιά για την Άρσεναλ, που παλεύει να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι μεταπτώσεις και η κακή εικόνα έφεραν την απομάκρυνση του Έμερι τον Νοέμβριο, ο Αρτέτα ήρθε τον Δεκέμβριο και δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει τα “θέλω” του, η ομάδα του είχε μόλις μια νίκη σε εννέα αγωνιστικές, ομώς πριν τη διακοπή ερχόταν από τρεις διαδοχικές, όλες εντός έδρας! Με 40 πόντους είναι στο -3 απ’ την εξάδα. Υπέστη σοκαριστικό εντός έδρας αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ απ’ τον Ολυμπιακό, παίζει στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μπέρνλι (39 βαθμοί)

Η διακοπή τη βρήκε σε καλή κατάσταση, απομένει να φανεί πως θα επιστρέψει. “Έτρεχε” αήττητο σερί εφτά αγωνιστικών (4-3-0), με 39 βαθμούς μπορεί να αισθάνεται άνετη σε ό,τι αφορά την παραμονή, καθώς είναι στο +12 απ’ την τελευταία τριάδα της κατάταξης, απόσταση που δεν καλύπτεται εύκολα. Πρώτος στόχος είναι η σωτηρία, θεωρητικά προλαβαίνει ακόμη και την Ευρώπη, όμως σε καμία περίπτωση δε θα… σκάσει γι’ αυτό. Έχει σταθερό “κορμό”, παίρνει σημαντικές βοήθειες απ’ τον Γουντ (11 γκολ).

Κρίσταλ Πάλας (39 βαθμοί)

Ισορροπημένο το ρεκόρ της, έχει 10 νίκες και 10 ήττες, με 39 βαθμούς μπορεί να αισθάνεται άνετη σε ό,τι αφορά την παραμονή. Δυσκολεύεται πολύ στην επίθεση, έχει σκοράρει μόλις 26 γκολ, είναι η δεύτερη χειρότερη παραγωγικότητα στην Πρέμιερ, πίσω μόνο από τα 25 γκολ των Νιουκάστλ και Νόριτς. Δεν πήρε τις βοήθειες που θα ήθελε από τον Ζαχά (μόλις 3 γκολ), όμως ανταποκρίνεται ο Αγιού (9 γκολ), είναι μια ομάδα που κάνει ζημιές και εκτός έδρας, θα ήθελε όμως να έχει περισσότερους πόντους στο γήπεδο της.

Έβερτον (37 βαθμοί)

Ξεκίνησε τη χρονιά με όνειρα, καθώς δαπάνησε πολλά χρήματα για να ενισχυθεί, ωστόσο τίποτα δεν πήγε καλά. Ο Μάρκο Σίλβα αμφισβητήθηκε έντονα εξαιτίας των μέτριων εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, τελικώς απολύθηκε τον Δεκέμβριο και στη θέση του ήρθε ο πολύπειρος Αντσελότι. Μαζί του η Έβερτον έδειξε αγωνιστική βελτίωση, όμως όχι για πολύ, πριν τη διακοπή έχασε από Άρσεναλ και Τσέλσι, ενώ τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου προκάλεσε ο αποκλεισμός απ’ τα… τρίτα της Λίβερπουλ στο Κύπελλο. Με 37 πόντους, τα “ζαχαρωτά” πλέον έχουν στόχο μόνο τη γρήγορη παραμονή.

Νιουκάστλ (35 βαθμοί)

Δυσκολεύεται πάρα πολύ στην επίθεση, έχει τη χειρότερη παραγωγικότητα της Πρέμιερ Λιγκ με 25 γκολ, ωστόσο προς το παρόν έχει τους βαθμούς που απαιτούνται για να μείνει στην κατηγορία. Κέρδισε μόλις δύο φορές στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (2-4-2), είναι στο +8 απ’ την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, πρώτος στόχος είναι η παραμονή, δείχνει ότι θα τα καταφέρει. Εξαιρετική εντός έδρας, εκεί έχει μόλις τρεις ήττες, παίρνει βοήθειες από αρκετούς παίκτες (13 διαφορετικοί σκόρερ). Υπάρχει αγωνία για τα διοικητικά ζητήματα, ο ζάμπλουτος Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν θέλει την ομάδα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Σαουθάμπτον (34 βαθμοί)

Πολύ κακή στην αρχή της χρονιάς, είχε μόλις δύο νίκες στις πρώτες 13 αγωνιστικές, μια εκ των οποίων το ντροπιαστικό εντός έδρας 0-9 απ’ τη Λέστερ. Βελτιώθηκε μετά τον Δεκέμβριο, έκανε αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών (4-1-0) μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ήταν κακή στα τελευταία ματς πριν τη διακοπή (τέσσερις ήττες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές). Είναι καλύτερη εκτός έδρας (έξι νίκες), δεν αγαπά τις ισοπαλίες (μόλις τέσσερις), η μεγάλη «πληγή» είναι η άμυνα, καθώς διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 56 γκολ παθητικό. Με 34 πόντους έχει προβάδισμα για την παραμονή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται άνετα.

Μπράιτον (29 βαθμοί)

Δύσκολη η αποστολή της Μπράιτον, που θα παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή για την παραμονή. Έχει μόλις μια νίκη στις τελευταίες 14 αγωνιστικές (1-8-5), την πήρε στο φινάλε του Δεκέμβρη, έκτοτε πορεύεται μόνο με ισοπαλίες. Πολύ κακή εκτός έδρας με μόλις δύο «διπλά» (2-5-8), «πληρώνει» το γεγονός ότι ο κόουτς Πότερ θέλει να παίζει «ανοιχτά». Είναι μόλις στο +2 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού και στην επιστροφή στη δράση καλείται να παίξει με Άρσεναλ (εντός), Λέστερ (εκτός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός) και Λίβερπουλ (εντός)!

Γουέστ Χαμ (27 βαθμοί)

Ξεκίνησε με όνειρα για διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όμως στην πορεία αντιλήφθηκε ότι θα παλέψει για την παραμονή. «Ακροβατούσε» ο κόουτς Πελεγρίνι, τελικά απολύθηκε στο φινάλε του 2019, ο διάδοχος του, Ντέιβιντ Μόγιες, πήρε μόλις δύο νίκες σε 10 αγωνιστικές και ως εκ τούτου βλέπει την ομάδα του στην 16η θέση με 27 πόντους, όσους έχει και η 18η Μπόρνμουθ. Πολύ κακή αμυντικά, έχει δεχτεί 50 γκολ, είναι χείριστη εκτός έδρας με ρεκόρ 3-3-9 και 24 γκολ παθητικό. Επιστρέφει στη δράση με δύσκολο πρόγραμμα (Γουλβς εντός, Τότεναμ εκτός, Τσέλσι εντός).

Γουότφορντ (27 βαθμοί)

Δε θα μπορούσε να φανταστεί τόσο κακή αφετηρία η Γουότφορντ, που παλεύει να φτάσει στην παραμονή. Είχε μόλις μια νίκη στις πρώτες 17 αγωνιστικές, στις αρχές Δεκέμβρη αποχαιρέτησε ο κόουτς Φλόρες, για να έρθει ο έμπειρος Πίρσον. Μαζί του η Γουότφορντ πήρε αρκετούς πόντους, «έτρεξε» αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, το χάιλαϊτ της χρονιάς ήταν το 3-0 επί της Λίβερπουλ λίγο πριν τη διακοπή (πρώτη ήττα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα). Πολύ κακή εκτός έδρας με ρεκόρ 2-4-9, επιθετικά δε «ρολάρει», έχει σκοράρει μόλις 27 γκολ, πήρε τα περισσότερα (6) απ’ τον Ντίνι. Είναι ισόβαθμη με την 18η Μπόρνμουθ, επιστρέφει στη δράση κόντρα σε Λέστερ (εντός), Μπέρνλι (εκτός) και Σαουθάμπτον (εντός).

Μπόρνμουθ (27 βαθμοί)

Προσπαθεί να εδραιωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει καλές πορείες, φέτος όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ήταν καλά μέχρι τον Νοέμβριo, στην 11η αγωνιστική ήταν έβδομη, ωστόσο από εκεί και έπειτα πήρε την… κατηφόρα. Έχει μόλις τέσσερις νίκες στις τελευταίες 23 αγωνιστικές, πήγε στη διακοπή με μόλις έναν κερδισμένο πόντο στις τελευταίες τέσσερις. Έχει 11 εκτός έδρας ήττες, εντός έδρας είναι περισσότερο ανταγωνιστική, οφείλει να κάνει κάποιες υπερβάσεις αν θέλει να φτάσει στην παραμονή. Επιστρέφει στη δράση με Κρίσταλ Πάλας (εντός), Γουλβς (εκτός), Νιουκάστλ (εντός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός).

Παιχνίδι 365 μέρες το χρόνο | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άστον Βίλα (25 βαθμοί)

Ήρθε απ’ την Τσάμπιονσιπ και ήταν λογικό να έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή, απ’ τα μέσα της σεζόν «μπαινοβγαίνει» στη ζώνη του υποβιβασμού. Έκανε μόλις μια φορά δύο σερί νίκες, η άμυνα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, διαθέτει τη χειρότερη της Πρέμιερ με 56 γκολ παθητικό! Ίσως της κάνει καλό η διακοπή, καθώς ερχόταν από τέσσερις σερί ήττες, οι τρεις εκτός έδρας, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι. Επιστρέφει στη δράση με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (εντός), Τσέλσι (εντός), Νιουκάστλ (εκτός) και Γουλβς (εντός), υπάρχει πίστη για την παραμονή, οφείλει όμως να πάρει τουλάχιστον 12 πόντους σε 10 αγωνιστικές. Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ο εξτρέμ Γκρίλις (7 γκολ, 6 ασίστ).

Νόριτς (21 βαθμοί)

Ήταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και το επιβεβαίωσε η πορεία της, καθώς δεν άλλαξε το ρόστερ της Τσάμπιονσιπ. Εκτός αυτού, «χτυπήθηκε» πολύ από τραυματισμούς και ήταν λογικό ότι δε θα αντέξει, δεν είχε νίκη από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο. Πήρε μόλις δύο «τρίποντα» στις τελευταίες 16 αγωνιστικές κόντρα σε Μπόρνμουθ (1-0 εντός) και Λέστερ (1-0 εντός), είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα με ρεκόρ 1-3-11, έχει σκοράρει μόλις έξι γκολ μακριά απ’ το γήπεδο της. Βρίσκεται στο -6 απ’ την παραμονή και μοιάζει πολύ δύσκολο να φτάσει στην παραμονή, την ίδια στιγμή που συνεχίζει και στο Κύπελλο. Επιστρέφει στη δράση με Σαουθάμπτον (εντός), Έβερτον (εντός) και Άρσεναλ (εκτός).